Kesällä on mahtavaa viettää aikaa ulkona ja nauttia raikkaasta ulkoilmasta. Kesä on Suomessa lyhyt, joten lämpimien kuukausien aikana kannattaa ottaa ilo irti auringosta ja hyvistä ilmoista. Asuit sitten kaupungissa tai maalla, voit nauttia kesästä eri tavoin.

 

boy-1822557_640.jpg

 

Erilaiset kesäiset aktiviteetit antavat mahdollisuuden niin aikuisille kuin lapsille nauttia liikkumisesta ja kesän antimista niin ystävien kuin perheen kanssa. Kokeilemalla uusia aktiviteetteja saatat jopa löytää uuden harrastuksen, jonka parissa vietät aikaa jopa vuoden ympäri.

Kesän parhaat aktiviteetit: nauti liikkumisesta

Kesä tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia urheilemiseen ja erilaisiin aktiviteetteihin. Suomen lempeät kesät ovat ihanaa aikaa ulkona harrastamiseen, ja niin uinti, lenkkeily, pyöräily kuin tenniksen pelaaminenkin ovat erinomaisia harrastuksia lapsille ja aikuisille.

Kokeile ensi kesänä esimerkiksi alla esiteltyjä aktiviteetteja.

1. Uinti ja rannalla oleskelu

Uinti on hyvä tapa nauttia kesästä ja liikkumisesta etenkin, jos et voi sietää ajatusta hikoilemisesta helteisenä kesäpäivänä. Uit sitten kilpailumielessä, kuntoilun vuoksi tai vain huvin vuoksi, kesä on täydellinen aika uida enemmän. 

Suuntaa lähimmälle uima-altaalle tai rannalle ja hyppää veteen. Muista kuitenkin pitää turvallisuus etusijalla, äläkä lähde uimaan yksinään tai ui ukkosen aikana.

2. Rullaluistelu

Rullaluistelu on hauska tapa lähteä liikkeelle ja nauttia kauniista kesäkeleistä. Rullaluistimilla pääsee liikkumaan nopeasti, ja voit vaikka rullaluistella lähimmälle rannalle nauttimaan päivästä. Jos olet kova liikkumaan, saatat rullaluistella jopa useita kilometrejä päivän aikana.

 

Rullaluistimet eivät ole kovin hintavia, joten alhainen budjettikaan ei estä rullaluistelun aloittamista. Hyvät rullaluistimet voi ostaa netistä tai paikallisesta urheiluvälineliikkeestä. 

3. Tennis

Tennistä voi pelata vuoden ympäri, jos sinulla on sisäkenttä lähellä. Tenniksen pelaaminen ulkona on erityisen mukavaa varsinkin, jos löydät jonkun ystävällismielisen tennisottelun. Vietä edes puoli tuntia kentällä ja huomaat, kuinka mahtavaa treenaaminen voi olla.

Tenniksen pelaaminen sopii niin aikuisille kuin lapsille, ja tennisvälineet voi hankkia vaikka netistä. Esimerkiksi Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät hyvät varusteet tenniksen pelaamiseen.

4. Tanssi

Tanssiminen on harrastus, joka sopii kaikenikäisille osaamistasosta tai kokemuksesta riippumatta. Tanssityylejä on saatavilla monenlaisia aina baletista sambaan, moderniin tanssiin ja salsaan, joten jokaiselle löytyy sopiva ja mielenkiintoinen tanssityyli.

5. Käsipallo

Jos osaat pelata käsipalloa hyvin, se voi olla loistava kilpailulaji. Itse asiassa se on virallinen olympialaji. Käsipallo on kuin koripallon ja jalkapallon sekoitus, jossa pelaajat käyttävät käsiään heittääkseen pallon joukkuekavereilleen ja lopulta vastustajan maaliin. Käsipallon pelaaminen on hauskaa etenkin ulkosalla: muista vain aurinkorasva.

6. Pyöräily

Ammattipyöräily on melko intensiivistä urheilua, mutta sinun ei tarvitse osallistua Ranskan ympäriajoon tai muihin kilpailuihin lähteäksesi pyöräretkelle. Pyöräily on yksi niistä urheilulajeista, joka sopii kaikille ja jonka voi aloittaa kuka tahansa.

Kesällä on paljon mahdollisuuksia ottaa pyöräsi ja tehdä leppoisa pyöräretki tai käyttää pyörää liikkumiseen ja samalla nauttia säästä. 

7. Ultimate frisbee

Jos tavallinen frisbee tuntuu hieman tylsältä, ultimate frisbee on hyvä valinta. Tämä on jatkuvaa liikettä vaativa laji, joten ole valmis liikkumaan. Vaikka se onkin haastava aktiviteetti, se on silti hauska laji, jonka pelaamisesta innostuvat niin aikuiset kuin lapset.

8. Surffaus

Surffaus on laji, joka vetää puoleensa monia vesiurheilusta kiinnostuneista. Tämä on laji, jota kannattaa kokeilla tänä kesänä. Jos asut lähellä rantaa tai matkustat rannalle, tutustu surffausopetukseen. Saatat nauttia aaltojen harjalla ratsastamisesta niin paljon, että suuntaat pian Australiaan tai Kaliforniaan nauttimaan huimista aalloista.

9. Melonta

Melonta on erinomainen laji heille, jotka rakastavat seikkailua. Melontaa voi harrastaa niin rauhallisissa vesissä kuin vauhdikkaissa joissa, joten tämä aktiviteetti sopii niin aroille harrastajille kuin huimapäille.