Eurooppa tarjoaa monia upeita ravintoloita, joissa voi nauttia unohtumattomista ruokailuelämyksistä. Jokainen tällä listalla listatuista ravintoloista on erityinen omalla tavallaan, tarjoten herkullista ruokaa innovatiivisella otteella.

Olitpa matkalla mihin tahansa Euroopan kaupunkiin, nämä ravintolat ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Muista tehdä varaus etukäteen, jotta varmistat paikkasi näissä huippuravintoloissa.

restaurant-449952_640.jpg

Funky Gourmet - Ateena, Kreikka

Funky Gourmet Ateenassa on ravintola, joka on varustettu kahdella Michelin-tähdellä. Se tarjoilee ruokaa epätavallisella ja innovatiivisella tavalla, stimuloiden useita aisteja herkullisilla ruoillaan ja parhailla mahdollisilla raaka-aineillaan. Ravintola on rankattu Kreikan parhaimpien ravintoloiden joukkoon vuosina 2010-2016.

La Pergola - Rooma, Italia

La Pergola Roomassa on kaupungin ainoa ravintola, joka pitää hallussaan kolmea Michelin-tähteä. Ruokalista on melko pieni, mutta ruoka on innovatiivista ja yksinkertaista. Harvinainen valkoinen tryffeli on ehdoton herkku. La Pergolasta avautuu upea näköala kaupungin korkeimmalta kukkulalta.

La Marmite - St. Moritz, Sveitsi

La Marmite St. Moritzissa Sveitsissä tarjoaa ehkä maailman parasta vuoristo-ruokaa. Vaikka voit hiihtää suoraan ravintolaan ja ulos sieltä, et halua kiirehtiä pois, sillä ravintolassa tarjoillaan ämpäreittäin hummeria, kaviaaria ja tryffeleitä. 

Aurinkoisina päivinä voit istua ulkona julkkisten kanssa ihailemassa upeita näkymiä ja nauttia vodka-icebaarista.

El Celer De Can Roca - Katalonia, Espanja

El Celer De Can Roca Kataloniassa Espanjassa on valittu maailman parhaaksi ravintolaksi sekä vuosina 2015 että 2013, ja se on ollut lisäksi neljä vuotta peräkkäin toisena. Ravintolan omistaa ja pyörittävät kolme erittäin arvostettua veljestä, joista jokainen hoitaa erilaisia tehtäviä ravintolassa. 

Vanhin veli on keittiömestari, joka käyttää paikallisia raaka-aineita ja kekseliästä esillepanoa luodakseen ruokia kuten karamellisoituja oliiveja bonsai-puussa. Seuraava veli on sommelier ja vastaa ravintolan valtavasta 60 000 pullon viinikellarista. Nuorin veli on kondiittori, joka keksii villejä jälkiruokia, mukaan lukien joitakin, jotka perustuvat hajuvesiin, kuten Calvin Klein Eternity ja Bulgari. 

Dstage - Madrid, Espanja

Diego Guerrero sai kaksi Michelin-tähteä työskennellessään El Club Allardissa ja on sittemmin avannut oman palkitun ravintolansa Dstagen, joka keskittyy kertomaan tarinan ruoan kautta. 

Ruoka on hieman valmistettu aasialaisella ja eteläamerikkalaisella vaikutteella johtuen kokin viimeaikaisista matkoista, mutta raaka-aineet ja esillepano ovat huippuluokkaa.

Le Meurice - Pariisi, Ranska

Le Meurice Pariisissa, Ranskassa on Euroopan tyylikkäin ja kallein ravintola. Seinät ja astiat on päällystetty kullalla, ja kausittain vaihtuva ruokalista tarjoaa maailman parhaita tryffeleitä, mikä tekee tästä kahden Michelin-tähden ravintolasta täydellisen paikan kaikille tryffelin ystäville.